Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

20 березня 2015 р.

Спорт для підлітків

На сьогоднішній день багато підлітків, здебільшого дівчата комплексують через свою вагу і намагаються схуднути. Вони сідають на різні дієти, не задумуючись про наслідки. Багато з них приймають пігулки, після яких отримують різні хвороби. Сідаючи на дієту, вони вважають, що це допоможе їм схуднути, але ж крім дієти потрібно робити й фізичні вправи. Найпростіші з них – це  присідання, стрибки на скакалці, качання пресу, ці вправи можна виконувати вдома. 


Найефективніше це робити вранці. Оскільки підлітки ходять в школу або в ліцей, то вони приблизно встають о сьомій годині. Проснувшись, можна зробити декілька вправ, це допоможе тобі бути бадьорим весь день. Після цієї маленької розминки обов'язково поснідати, наприклад, вівсянкою. Увечері можна сходити на найближчий до твого дому стадіон і вже там займатись спортом. Зазвичай всі починають з бігу, спочатку вам буде достатньо одного кола, але кожного тижня ви мусите збільшувати кількість кіл. Після бігу не можна стати і стояти, краще походити і відновити дихання. Потім ви можете покачати прес - 30 раз по 2 підходи. Далі зазвичай йдуть присідання - 50 раз по 2 підходи. Після присідань поскавчіть  на скакалці - 60 разів по 2 підходи. Ці вправи є найпростішими і їх може виконати будь-хто. До цих вправ ви можете добавити ще якісь (на вибір). Якщо виконувати ці вправи щодня ви зможете схуднути.
Крім зарядки і різних вправ, ви можете відвідувати різні спортивні секції. Найпопулярнішим є футбол. У нашому місті є три спортивних комплекси. Багато діток ходять на плавання та гандбол. У нашій школі проводять секції з гандболу, футболу, батмінтону та спортивного орієнтування. Щороку між десятою, сімнадцятою, шостою та сьомою школами проводять змагання з футболу та гандболу, і щороку наша школа займає призові місця. Багато підлітків, які займаються якимось видом спорту, мають чудову фігуру і не комплексують, тому вам я теж раджу займатись спортом. Якщо ви вже хочете сісти на дієту, то порадьтесь з батьками і підберіть дієту, яка вам підійде, але ніяка дієта не замінить спорту. Тому, перш ніж щось робити, добре обдумайте наслідки.

Домбровська Вероніка, юнкор