Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

17 жовтня 2014 р.

Похід заради пам’яті

12 жовтня туристський загін учнів 8-В та 9-Б класів під керівництвом  здійснив черговий похід, присвячений 70-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. Тема походу: «Подвигу твоєму, солдате, вклоняється світ». Шлях загону був обраний не випадково, ми намагалися знайти і відвідати могили людей, що віддали своє життя за оборону Кам’янця та України.

Першим місцем зупинки стала Братська могила радянських воїнів на старому польському кладовищі на мікрорайоні Жовтневий, яку щорічно ми відвідуємо у День Перемоги. Наступним пунктом походу стала могила гвардії полковника Михайла Семеновича Смирнова у сквері біля собору Олександра Невського. Ми дізналися і зрозуміли на чию честь названо мікрорайон міста та вулиця у с.Довжок, якою ми мандруватимемо. Далі ми попрямували до Братської могили радянських воїнів у сквері Васильєва. Саме тут ми віднайшли перепоховання Василя Ноженка та Михайла Криловського, які загинули 29 березня 1944 року, тримаючи оборону в башті Рожанка. А також відвідали могилу воїна, на чию честь названо вулицю на нашому мікрорайоні.
Далі наш шлях пролягав до Старого міста та с Довжок, де ми відвідали і дослідили Братську могилу радянських воїнів у Старому місті та Меморіал Слави у с. Довжок.
Подорож виявилася захопливою, але найголовніше те, скільки ми дізналися про наших захисників і змогли особисто віддати свою шану їх подвигу.

Карпяк Оксана, юнкор