Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

24 листопада 2014 р.

Збережи своє життя


При загрозі можливих терактів використовуйте в своїх діях наступні рекомендації:
У сім'ї
Для членів Вашої родини розробіть план дій у надзвичайних ситуаціях. У всіх рідних мають бути телефони, адреси електронної пошти, номери пейджерів тощо, одне одного для оперативного зв'язку. Ці координати мають бути у вчителів школи, яку відвідує Ваша дитина, в секретаря організації, де Ви працюєте, у родичів і знайомих. Іноді системи зв'язку, розташовані в одному районі, пошкоджуються чи знеструмлюються, що унеможливлює зв'язок. Тож домовтеся, що в екстрених випадках Ви телефонуватимете знайомому чи родичу, який живе не у Вашому районі. Призначте місце зустрічі, де б Ви могли знайти одне одного в надзвичайній ситуації.
Приготуйте ,,тривожну сумку" мінімальний набір речей, трохи продуктів тривалого зберігання, ліхтарик, радіоприймач, воду, інструменти, копії найважливіших документів.




На роботі
Терористи підривають переважно висотні або відомі (історичні, офісні багатоповерхові) будівлі, бо теракт, що здійснюється в таких місцях, набуває певного символічного змісту.
Якщо Ви працюєте в такій будівлі чи відвідуєте її:
- з'ясуйте, де знаходяться резервні виходи,
- дізнайтеся про план евакуації з будівлі на випадок НС,
- дізнайтеся, де зберігаються засоби протипожежного захисту та як ними користуватися,
- спробуйте отримати елементарні навички надання першої медичної допомоги,
· зберігайте в шухляді такі предмети: маленький радіоприймач і запасні батарейки до нього, ліхтарик і запасні батарейки, аптечку, капелюшок із цупкої тканини, носовичок (хустинки), свисток.
Далі буде…                                                        Рубрику підготувала Карпяк Оксана, юнкор