Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

15 квітня 2015 р.

Віденський Бал 2015


Танець – це рух. Рух – це життя 
Віденський Бал - подія яка при одній  тільки згадці, переносить будь-кого у витончений, вишуканий романтичний, і просто магічний світ танцю, який наповнює всіх мелодією душі,  і в кожного з нас вона є своя.
Вальс - це велике мистецтво єднання двох тіл, які під час танцю стають одним і не роздільним цілим, які розповідають  нам історію, передають біль, радість, та щастя, мовою тіл та за допомогою неперевершених мотивів вальсу.



Як же з'явився цей танець? Припускається, що на початку XVII століття на півдні Німеччини виконувався народний танець "лендлер" з тактом в три чверті. Він швидко став популярним навіть в аристократичних колах. До цього моменту з'явилася і його інша назва - вальс (від слова "walzen" - "крутитися в такт"). Уміння танцювати вальс незабаром стало невід'ємним елементом аристократичного виховання. Тим же, хто не зумів цього зробити в дитинстві, доводилося цим займатися в зрілому віці. Приміром, Наполеон Бонапарт брав уроки віденського вальсу перед приїздом своєї нареченої, австрійської принцеси.

До речі, в 1809 р. відкрився зал Шперле, який увійшов в історію, завдяки прем'єрним виконанням у ньому багатьох творів Йоганна Штрауса (батька). З ім'ям саме цього композитора пов'язують справжній тріумф, якого вальс досяг у Європі, та й в іншому світі, включаючи Америку та Австралію, де побував з гастролями Йоганн Штраус. І все-таки в історію під ім'ям "короля вальсу" увійшов не він, а його син - теж Йоганн Штраус. Його дивовижні, чарівні мелодії підкорили не тільки сучасників. Вальси Іоганна Штрауса (сина) живуть і сьогодні.
Танець - це твій пульс, биття твого серця, твоє дихання. Це ритм твого життя. Це вираз в часі і русі, в щастя, радості, смутку і заздрості.
Словами не можливо передати безмірне почуття радості, любові до життя, зачарованість існуванням, що охоплюють танцюючу людину.

Кожен танець - неповторна історія ваших почуттів.
Незважаючи на минулі два сторіччя, ні Віденський бал, ні сам танець не втратили своєї популярності, а аналоги «Оперного балу» щорічно проходять не тільки в інших європейських столицях, а й в Азії, і в Африці, і в Америці. Класичний бал проводиться в арабському Дубаї, в турецькому місті Стамбулі, азіатських столицях Токіо і Бангкоку, в італійському Римі. Чехія, Словаччина та Угорщина , які вже давно отримали незалежність , також чи не забули кращі традиції Австрійської імперії , а їхні столиці Прага , Братислава і Будапешт стають на короткий час столицями балів і вальсу. При цьому досить часто оркестр, здатний передати чарівну класичну атмосферу часів Шуберта, запрошується з самого Відня . І наша країна не є виключенням ,а вчасності наше місто. Щорічно в Кам’янці – Подільському в чарівному залі ресторану «Версаль» представники навчальних закладів міста відвідують це свято. На якому мають змогу продемонструвати навики в хореографії, а саме – вальсі, і звісно ж акторській майстерності.

Віденський бал чимось нагадує казку , так не схожу на сучасну реальність, а незабутня обстановка ніби переносить гостей свята на два століття тому.
Свій вихід у світ за допомогою вальсу в цьому конкурсі продемонстрували середні та малі групи СЗОШ №1, 5, ЗОШ №7, 10, 12, 15, НВК №3, 8, 9, 13, 14, 16 та ліцеїв – міського , й із посиленою військово-фізичною підготовкою. Завдяки граційності, витонченості і гармонійності у танцювальній постановці цьогоріч визначитися із володарями перших та других сходинок суддям було визначитися надзвичайно важко. 
Тим не менше, свою справу вони зробили й віддали перше місце в номінації «велика група» колективам «Алтея» (ЗОШ №10) і «Мрія» (ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою). Серед «малих груп» найкраще відвальсували «Сяйво» (ліцей) і «Гармонія» (НВК №9).
Друге почесне місце в номінації «мала група» посіла ЗОШ№7 ,колектив «SKAY» танець – «Мелодія Душі», хореограф і постановник танцю - Ірена Пухальська. Танець був дійсно неймовірно красивим, чудово втілена ідея танцю, грація, та майстерність наших конкурсантів неможливо було не помітити. Ви найкращі , бажаємо вам продовжувати в тому ж дусі, залишайтесь завжди на висоті ,і перше місце обов’язково буде за вами!
 Третє місце в номінації «мала група» посіли ще одні представники  ЗОШ№7 , колектив 8 класу з танцем - «Протест маріонетки» . Дякуємо за участь та бажаємо вам наснаги, здоров’я, великих досягнень в навчанні та житті!
 Найгармонічнішими танцювальнами парами стали дуети «Аджанта» (НВК №8) і «Грація» (НВК №9). Гран-прі виборов дует «Успіх» із НВК №14, учасники якого торік стали королем і королевою балу. Окремими нагородами – запрошеннями на відвідування фітнес-центру - за свою версією нагородила і «Нова Будова». 
... ТАНЦЮЙ і не зупиняйся. Який у цьому сенс - не замислюються. Сенсу все одно немає, і не було ніколи. Задумаєшся - зупиняться ноги ... всі твої контакти зі світом навколо обірвуться ... тому ніяк не можна, щоб ноги зупинилися. Навіть якщо все навколо здається безглуздим і безглуздим - не звертати уваги. За ритмом стеж - і продовжуй танцювати ... вичави себе як лимон. І пам'ятай: боятися тут нічого. Твій головний суперник - втома. Втома і паніка від втоми. Це з кожним буває. Стане здаватися, що весь світ влаштований неправильно. І ноги почнуть зупинятися самі собою ... а іншого способу немає, обов'язково потрібно танцювати. Мало того: танцювати дуже здорово і ніяк інакше. Так щоб всі на тебе дивилися ... так що - танцюй. Поки грає музика - ТАНЦЮЙ ...
«Танець – єдине мистецтво, матеріалом для якого служимо ми самі»
Тед Шон
Назарова Анастасія, юнкор