Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

25 серпня 2015 р.

Парад барвистих вишиванок

У кольорових віночках, вишиваних сукнях і сорочках, загорнуті в жовто-блакитні прапори, разом із оркестром і військовими 23 серпня містом крокував чималий парад вишиванок. Цьогоріч кількість учасників святкової ходи в національному вбранні була чи не найбільшою за останні роки. В червоно-чорних, заквітчаних соняхами й маками сорочках та сукнях центральною вулицею міста крокували і дорослі, і малі.

До вбраних у найкращий національний одяг батьків вперше приєдналися й найменші кам’янчани.
Стартувала хода біля Будинку культури, де учасники параду сплели «Перевесло єднання». Віночок із 25 фрагментів, що символізували кількість областей України та Крим, пронесли містом і одягнули на міську Ратушу. Саме біля неї впродовж двох днів відбувалися святкування 24-ї річниці державної Незалежності. Розпочали їх, винісши на сцену портрети полеглих у зоні АТО кам’янчан.

Перевесло від сьомої школи через усе місто разом із воїном АТО пронесли учні 10 класу Карпяк Оксана та Шмігель Максим. Своїм фрагментом учні символізували Черкаську область, шматочок України, де народився її патріот Тарас Шевченко.

На параді вишиванок зібрався і чималий вчительський колектив на чолі з директором школи Лаврусевичом Олегом Анатолійовичем. Крокували поруч через усе місто, символізуючи єдність і злагодженість шкільного колективу.
Вітаємо усіх зі святом, миру та спокою нам та нашій країні.

Карпяк Оксана, юнкор