Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

25 квітня 2014 р.

У вирі танцю


Знайомий ритм, ті ж самі рухи,
Усе те ж саме, окрім одного…
Мелодія навіть та сама в вухах,
І очі загорілись в кожного
Що може бути краще танцю?
Це мова тіла, без усяких лишніх слів.
Це не зрівняти з сонцем, що танцює вранці.
І не зрівняти з танцем тисячі дощів.
Я знаю, кожен танцювальний діалог був романтичним
І погляди були прикуті лиш на нас.
Наш кращий вальс сьогодні був доречним
Такий танець у житті буває тільки раз.
      Вальс. Скільки емоцій у одному слові. Віденський Бал – це свято танцю, особливу увагу приділяють саме вальсу. Цей захід започаткували саме у Відні, звідси і пішла назва. Відкриває бал вихід у вигляді короткого танцю, в якому беруть участь усі учасники конкурсної програми: вони виходять по черзі. Головним критерієм відбору переможців є уміння танцювати, зокрема виконувати правосторонній і лівобічний поворот вальсу. Додатковими критеріями також виступають костюми. Дівчата, що відкривають бал, мають бути у білій сукні, а на оперному балу також повинні обов'язково прикрасити голову короною (моделі якої міняються щороку). Кавалери ж мають бути одягнені в фраки або мундири, хоча на деяких балах дозволений і смокінг. Залежно від розміру балу він приймає найрізноманітніші кількості гостей. Віденський Бал – чудовий захід, який став традицією в усіх країнах, які хоч раз брали участь.
     Проте цю чудову традицію перейняли не тільки великі міста, а й маленькі містечка. Рідний кожному з нас Кам’янець-Подільський увібрав у собі найкращі традиції світу, тому тут також проводять Віденський Бал щороку. Це стосується шкіл: учні старших класів демонструють свої танцювальні постановки спочатку у школі, де обирають найкращих. Далі проводиться міський Віденський Бал, де збираються кращі з кращих учнівських танцювальних колективів і змагаються у трьох категоріях:
· Велика група
· Мала група
· Середня група
      Також між собою змагаються виступи окремих пар, які також є учнями. Окрім конкурсних виступів на Балу демонструють свої уміння переможці минулих років та майстри танцю, котрі дарують усім присутнім різноманітні бальні танці.
       ЗОШ № 7 не відстає від традицій і тому 10 квітня у нашій школі було проведено Віденський Бал, учасниками якого стали учні 11, 10, 9-А, 9-Б та 9-В класу. Переміг колектив «Медіваль» (учні 11 класу) і їхній танець «Лети високо». Усі інші учасники отримали перемогу у різних номінаціях.
      24 квітня 2014 р. в приміщенні ресторану «Версаль» відбувся ІV міський конкурс краси і грації учнівської молоді «Шкільний вальс», який проводився під егідою міського голови М.Сімашкевича та за підтримки народного депутата В.Мельниченка.


Банах Ольга, юнкор