Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

27 лютого 2015 р.

Дієта для підлітків

Багато підлітків скаржаться на недосконалість фігури: хтось хоче поправитися, а хтось навпаки схуднути, але останнє хвилює молодих дівчат набагато більше. Для того,  щоб мати струнку фігуру, необхідно засвоїти прості правила, які полягають у наступному.
Не наїдатися перед тим, як лягти спати, тому що наша краса і стрункість залежить саме від роботи шлунково-кишкового тракту. А вночі організму потрібно відпочивати і відновлюватися, а не переварювати їжу.


Слід обмежити споживання копчених ковбас, масла і солодощів. Всі ці продукти можуть не тільки викликати небажані висипання на обличчі, але і сприяти утворенню жирових відкладень.
Потрібно намагатися вживати в їжу тільки свіжі продукти (саме в них міститься найбільша кількість вітамінів і корисних речовин), від неправильного зберігання багато продуктів втрачають цінні для організму властивості.
Не варто захоплюватися солоною їжею (сухариками, горішками, чіпсами, солоною рибою) – це може призвести до набряків та відкладення солей у суглобах.
Намагатися їсти в один і той же час, не менше 4 разів на день.
Щоб залишатися у формі або домогтися того, щоб бути у формі, необхідно збалансоване харчування, що містить клітковину, мікроелементи, вітаміни і мінеральні речовини. Ідеальним вважається таке співвідношення: дві третини сирої їжі і одна третина вареної їжі.
Потрібно обов'язково багато рухатися – плавати в басейні, танцювати, займатися баскетболом або волейболом. Є маса занять, яке принесуть радість руху.

Дієти для схуднення для підлітків
Дівчата-підлітки іноді вважають, що кращий спосіб швидко схуднути – це урізати свій раціон до мінімуму. Підліткова дієта повинна бути раціональною і збалансованою, зростаючому організму потрібна достатня кількість калорій. Дієта для дівчаток-підлітків не повинна нагадувати голодування, також їм шкідливі монодієти. Для того, щоб схуднути, дієта для підлітка повинна складатися таким чином:
Ранок обов'язково має починатися зі сніданку, і краще, якщо це буде вівсяна (або будь-яка інша каша) з фруктами, мюслі, пластівці, або сир на вибір. 1 яйце, склянка молока або чаю (чай краще пити без цукру або підсолоджувати його зовсім трохи)
Наступний прийом їжі повинен бути не більше ніж через 3 години – це мають бути сирі фрукти або овочі, знежирений йогурт.
На обід краще з'їдати суп на овочевому або м'ясному бульйоні. Шматочок вареного або запеченого м'яса або риби з салатом, до того ж до супу, не дадуть зголодніти до наступного прийому їжі.
Полудень може складатися з склянки овочевого чи фруктового соку і тосту з сиром.
Вечеря повинна бути не пізніше, ніж за 3 години до сну, він може включати в себе макарони (картопля або каші) з шматочком м'яса або риби, і обов'язково зі свіжими або тушкованими овочами.
Більш міцному і спокійного сну допоможуть склянка молока або кефіру, випита безпосередньо перед сном.
Карпяк Оксана,юнкор