Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

28 січня 2016 р.

“Світ об’єднує краса”

«Світ об’єднує краса» - так назвали виставку робіт випускників викладача Лайтер Валентини Іванівни.
21 січня у виставковій залі міської дитячої школи мистецтв відбулось відкриття виставки робіт випускників різних років класу викладача художнього відділу Лайтер Валентини Іванівни з нагоди 20-річчя викладацької діяльності. На свято Валентина Іванівна запросила колишніх випускників, колег та друзів.


   Впродовж 20-ти років педагогічної роботи викладач підготувала більше 60 випускників, половина з яких продовжила навчання за фахом у різних навчальних закладах України, а інші випускники просто продовжують займатися тим, чого навчила їх Валентина Іванівна – втілювати свої фантазії та думки у творчість.

Валентина Іванівна ніколи не намагалася навчити дітей просто правильно технічно малювати, вона завжди хоче у кожній дитині віднайти щось особливе, прагне реалізувати кожного. До усіх у неї є свій підхід і кожен займається тим, чим хоче. Вона не ставить рамок, не змушує виконувати завдання, до яких не лежить душа. Цим і вирізняється Валентина Іванівна від інших викладачів.
Розпочала свято викладач Людмила Мегей, яка коротко розповіла про творчий шлях колеги. Директор школи Валентина Рябчук привітала викладача та розповіла про творчі здобутки її учнів, перемоги у виставках та конкурсах. До привітань долучились завідуюча художнього відділу Тетяна Білоус, викладач Галина Ярошевська . Слово від друзів мав Славко Полятинчук.
Привітати свою колишню ученицю прийшла Щербина Тетяна Василівна – викладач художньої школи, яка побачила та розвинула у Лайтер Валентини хист до образотворчого мистецтва.
Зі словами вдячності, любові та поваги звернулись до свого викладача колишні випускники – Домшинська Ірина, Добрянський Дмитро та Гранат Марина.
З музичними вітаннями до колеги долучились і викладацькі колективи школи: вокальний ансамбль «Красниця» (керівник Оксана Гора) та ансамбль народної музики «Подільський дивограй» (керівник Валентина Солтис, солістка Марія Омельчук).
Сама Валентина Іванівна не чекала, що на її свято прийде така кількість людей: з кожною хвилиною в зал надходили викладачі, учні та батьки. Під кінець виставки у залі майже не вистачало місця. Також у своєму слові Валентина Іванівна висловила подяку усім присутнім та тим, хто не зміг прийти, але ніколи не забуває навідати стіни школи мистецтв та рідний клас малювання на другому поверсі.
Свої враження присутні мали змогу залишити у книзі відгуків.

Матковська Олександра, спецкор