Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

20 лютого 2016 р.

«Афганістан - мій  біль,  моя  пекуча  пам’ять»  

   16 лютого 2016 року з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у школі проведено виховний захід  «Афганістан - мій  біль,  моя  пекуча  пам’ять»  за участю голови Кам'янець-Подільськоі міської спілки ветеранів Афганістану Дудка Володимира Тимофійовича, заступника директора школи Мельник Наталії Дмитрівни. Захід підготували та провели учні 7-В класу (класний керівник Атаманчук Аліна Іванівна).


27 лiт минуло вiдтодi, як вивели з Афганiстану радянські війська, але рани цiєї війни кровоточать i досi. Не можуть матерi забути загиблих та покалiчених синiв, а дружини та дiти своїх чоловiкiв i батькiв. Страшнi подiї афганської вiйни перегукуються з воєнними діями на Сході України, тому й зростає необхідність частіше звертатися до нашого минулого, щоб знайти шляхи мирного врегулювання конфліктів і запобігти загибелі людей.
Скільки разів так бувало: війни замислюють уже сиві політики, а в окопах опиняються юнаки. Уже й наше покоління відчуло, як страшно втрачати близьких людей, чути кожен день про поранених та загиблих. Звичайно, ми з пошаною ставимося до мужності, героїзму, подвигу наших минулих і теперішніх захисників, але найбільше хочемо, щоб ніколи не виникала необхідність брати участь у воєнних конфліктах, жертвувати своїм життям.

На виховну годину ми запросили Володимира Тимофійовича Дудко, воїна-афганця,  який розповів про діяльність Спілки ветеранів Афганістану, про участь воїнів-інтернаціоналістів у АТО, а також наголосив на необхідності проведення заходів, які сприяють патріотичному вихованню молоді. На згадку про зустріч гість залишив «Книгу пам'яті». Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам'ять загиблих воїнів.
Костецька Діана, спецкор