Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

12 березня 2016 р.

Вшанування пам’яті українського генія

Безсумнівно, Тарас Григорович Шевченко є однією із  найвідоміших  та найповажніших постатей  19 століття, зокрема, і усієї України усіх часів загалом. Це людина, без якої наша культура та мистецтво не були б такими багатогранними, якими є зараз, адже Тарас Григорович вніс у них свій колосальний внесок. І, звичайно, такий великий геній заслуговує  відповідної шани. З періоду смерті Шевченка кожного року 9 березня відбувалися різноманітні заходи. Люди ходять до памятників поета, яких, до речі, на території нашої країни встановили уже більша ста! Також  у ці дні організовуються різного роду концерти,презентації та літературні вечори, де згадуються найкращі твори генія.


І, ясне діло, цьогоріч ЗОШ №7 не стояла осторонь. 9 березня у нашій школі відбувся ряд заходів, присвячених цій знатній події: учні разом з учителями ходили до пам’ятника, щоб поставити квіти до підніжжя і вшанувати пам'ять митця, а у класах виділялися окремі години для кращого ознайомлення з життям та творчістю геніального поета та майстерного живописця. А найголовніший захід відбувся у актовій залі, де учні 10 класу організували презентацію «Музи Шевченка», яка більшою мірою стосувалась особистого життя Шевченка, про жінок, котрі спонукали та надихали великого майстра пера до створення шедеврів, які згодом будуть відомі майже у всьому світі. Усе це дійство підкріпили вірші поета у виконані 10 та 6-В класу відповідно.

 На мою думку, подібні заходи повинні існувати, аби ми в ні в якому разі не забули обличчя та імя , не побоюсь цього слова, символу української літератури. Кожного березня ми маємо носити в думках спогади про важке життя поета, яке він присвятив мистецтву та розвитку української культури.

Мосійчук Дмитро, юнкор