Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

14 вересня 2016 р.

День пам’яті жертв фашизму


Війна
Можливо, знову загримлять гармати,
І танк зімне пшеницю на лану,
І буде плакать і журитись мати,
Коли сини ітимуть на війну.

І хтось востаннє поцілує милу,
І хтось сльозу непрохану змахне,
А може, дехто втратить віру й силу,
Своє життя рятуючи одне.
Кравчук Софія, юнкор
День пам’яті жертв фашизму - це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в результаті гігантського, нелюдського експерименту. Це мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше - мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб і від голоду.


З 1962 року було прийнято вважати кожну другу неділю вересня Міжнародним днем пам’яті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні, тому що на цей місяць припадає дві пов’язані з Другою світовою війною дати - день її початку і її повного завершення. Це стало однією з причин встановлення дня жалоби на вересневу неділю.

Саме тому у сьомій школі в 11 класі пройшов урок історії, присвячений цій трагічній даті. Одинадцятикласники готували повідомлення до уроку, добирали матеріал в інтернет-мережі, але найбільше цікавої інформації підготувала Демчинська Марина Володимирівна, учитель історії.

Діти згадали, який жахливий слід залишила Друга світова війна у житті України та українців. Прийшовши на нашу землю 1 вересня 1939 року, стерла з обличчя землі багато людей, понад 8 мільйонів осіб. За усі шість років свого існування,війна завдала великого горя й страждань людям. Шкода, дуже шкода, що таку подію неможливо стерти з людської пам'яті, адже таких жахіть просто не можна забути. Україні довелося пожертвувати найдорожчим задля своєї перемоги: своїми людьми, які відіграли досить значну роль у подальшій долі України.
В усіх класах проведено виховні години з даної теми та відбулося покладання квітів до пам’ятників жертвам фашизму, що знаходяться на нашому мікрорайоні.
Мосійчук Дмитро, юнкор