Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

12 жовтня 2016 р.

Європейська спадщина

Європейська культурна спадщина – це надбання і досягнення європейських народів, внесені ними у духовну скарбницю Європи та всього світу. Незмінне гасло Днів європейської спадщини: «Європа: спільне надбання» – спрямовує до єднання через культуру.
Сотні видатних українців були та залишаються творцями світової історії, культури, архітектурних цінностей… Художники та науковці, політики та композитори, актори та письменники – всі вони дають нам можливість за кордоном чи в себе вдома з гордістю сказати: «Я – українець!».


Саме тому у СЗОШ №1  відкрито експозицію «Європейська спадщина ЮНЕСКО».
Учні 7-В класу разом з класним керівником Прісняк Н.В. відвідали цю експозицію. Юні екскурсоводи 8 класу (керівник Гуськова К.В.) провели для них екскурсію по експозиції «Європейська спадщина ЮНЕСКО». Розповіли про видатні місця України, такі як: Софійський собор, Києво-Печерську лавру, Троїцьку церкву, Ближні та Дальні печери. Особливо запам’яталася розповідь про Синю та Червону зали, інтер’єр яких зберігається у первинному стані, приміщення нагадує красу дерев’яної шкатулки: стіни оздоблені китайським шовком, стеля декорована орнаментом, який нагадує колекцію сніжинок.

Екскурсій дуже сподобалася учням нашої школи, вони подякували екскурсоводам і вирішили наступного року завітати знову.
Няньчур Олександра, юнкор.