Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

16 жовтня 2016 р.

День захисника України

За минулі три роки українці почали більше цінувати свою державу. Головні події цього періоду змінили свідомість українців, змусивши їх задуматись: «Чим для мене є Україна?» Проводились патріотичні заходи, вишиванка стала не лише парадним одягом, а й повсякденним. Минулого року з’явилося нове для нас свято – День захисника України, яке відтепер відзначається 14 жовтня. Мета цього свята – вшанування мужності та героїзму захисників незалежності України, а також відмова від радянських традицій (скасування Дня захисника Вітчизни).


У зв’язку з цим 9-Б клас загальноосвітньої школи №7 провів виховний захід, який був присвячений Дню захисника України. Лунали історичні факти та зворушливі вірші, учні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальних дощок  Аркадія Чухнова та Миколи Гордійчука.

Цей захід був дуже емоційним та викликав у присутніх сльози на очах. Особливо усіх вразила пісня «Повертайся живим» у виконання Бакай Катерини та Комарницької Катерини.
Не дарма День захисника України збігається з Покровою Пресвятої Богородиці (Козацька Покрова). Історично в цей день було прийнято згадувати і віддавати належне козацькій доблесті. 14 жовтня на Січі влаштовували свято козацької мужності та вибирали нового отамана.

Це свято – хороша пам’ятка українцям про те, що нічого не здобувається так просто, і ми маємо бути вдячними нашим чоловікам на фронті, маємо пам’ятати про людей, які не побоялись померти за свою державу. А наша справа - підтримувати та допомагати цим людям.
Бакай Катерина, юнкор