Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

18 вересня 2014 р.

14 вересня - Вшанування жертв фашизму

Друга світова війна  залишила великий слід у житті України та українців. Прийшовши на нашу землю 1 вересня 1939 року, стерла з обличчя землі багато людей, понад 8 мільйонів осіб. За усі шість років свого існування,війна завдала великого горя й страждань людям. Шкода, дуже шкода, що таку подію неможливо стерти з людської пам'яті, адже таких жахіть просто не можна забути. Україні довелося пожертвувати найдорожчим задля своєї перемоги : своїми людьми,які відіграли досить значну роль у подальшій долі України. І переживши кризу , народ, звісно ж, хотів спокою, але не тут то було.
21 листопада 2013 року розпочалася революція, а вже після цього війна. Як печально це б не звучало, але історія повторюється знов і знов. Знову люди жертвують собою заради єдності та спокою України, жертвують нервами і здоров'ям своїх близьких та рідних людей, йдуть під кулі, не шкодуючи себе. І цими вчинками український народ доводить всім,що ми українці -  патріоти  своєї країни і задля неї готові на все.

У 2014 році у Києві на офіційних заходах з нагоди річниці Перемоги над нацистською Німеччиною вперше було вжито європейську символіку пам’яті полеглих у війні - Червоний мак.
Графічне втілення-алюзія (з одного боку - червоного маку, з іншого кривавого сліду від кулі) передає глибину смислу війни, розповідає про страждання, про смерть, про героїзм, про мільйони загиблих.
 Червоний мак — водночас є символом європейським та українським. Історично червоний мак є символом пам'яті жертв Першої світової війни, а згодом — жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року.
Величко Крістіна, юнкор