Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

29 вересня 2014 р.

Збережи своє життя

     Сьогодні у країні настали важкі часи. Все частіше ми чуємо слова “тероризм”, “зброя”, “АТО” та інші. Щодня на передовій гинуть наші хлопці. А як поводитися нам у надзвичайній для нас ситуації. Ми розпочинаємо цикл статей про безпеку нашого життя. Бережіть себе та своє здоров'я!
      Коли ми чуємо слова "надзвичайна ситуація" то чомусь на думку одразу спадає якесь стихійне лихо на кшталт пожежі чи повені, або непередбачувана життєва ситуація в якій потрібно негайно та рішуче діяти.
       Тож, якщо вже казати про найстрашніші та найзагрозливіші події вважається, що перше місце у цих небезпек слід надати такій прогресуючій хворобі сучасного суспільства, як тероризм. Тероризм є саме набуток нашого часу. Адже перші його випадки (у тому розумінні, якого ми надаємо йому зараз) були зафіксовані лише у 1994 році. З тих пір засоби масової інформації примушували нас вжахнутися не один раз, повідомляючи про щоразу нові, неодмінно катастрофічні наслідки дій терористичних угрупувань.
      В Україні зафіксовано вже десятки випадків, які можна класифікувати як терористичне діяння та й останні події на сході та півдні нашої держави носять явні признаки тероризму.
Неможливо підготуватися до терористичного акту заздалегідь. Тож треба бути готовим до нього завжди.
      Терористи обирають для атак відомі та помітні цілі, наприклад, великі міста, міжнародні летовища, місця проведення крупних міжнародних заходів, міжна­родні курорти тощо. Обов'язкова умова для здійснення атаки - це можливість уникнути прискіпливої уваги правоохоронних структур, наприклад, огляду до та  після  здійснення  теракту.  Будьте уважні, коли перебуваєте в таких місцях.
       Терористи діють підступно та без жодних попереджень.
Будьте особливо уважними під час подорожей. Звертайте увагу на підозрілі деталі та дрібниці - краще повідомте про них співробітників правоохоронних органів. Ніколи не приймайте пакети від незнайомців та ніколи не залишайте свій багаж без нагляду.
ДІЇ ПРИ ВИЯВЛЕННІ ПІДОЗРІЛОГО ПРЕДМЕТА, ЯКИЙ МОЖЕ ВИЯВИТИСЯ ВИБУХОВИМ ПРИСТРОЄМ
1. Опитайте оточуючих кому належить знайдений предмет.
2. Не чіпайте, не відкривайте, не зсувайте з місця знахідку.
3. Зафіксуйте точний час, коли була виявлена знахідка.
4. Відведіть подалі від знахідки людей.
5. Повідомте органи міліції (102) та дочекайтеся їх прибуття.



Далі буде…                                                          Рубрику підготувала Карпяк Оксана, юнкор