Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

29 січня 2015 р.

Герой із сьомої школи

Нещодавно по всій Україні розлетілася інформація про те, що на марці зобразили збірний образ українського героя, учасника АТО. Та для нас це не просто гордість за такого українця, для нас це особлива новина. Мало хто знає, що Олексій Шинальський раніше вчився в нашій школі, випустився 1995 року. Його класним керівником був Атаманчук Сергій Іванович.
    Обличчя одного з кращих саперів Збройних Сил України з позивним «Француз» тепер можна побачити на поштових марках «Укрпошти».

Свій позивний Олексій отримав через те, що проходив навчання в інженерній школі Франції, та після того, як його обличчя розмістили на марці, його стали звати «Маркою».
Також цікаво те, що про таку новину Олексій Шинальський дізнався випадково. Він повернувся з зони АТО у відпустку до рідного Кам’янця нічого не підозрюючи і аж потім йому зателефонували його друзі і розповіли. Спочатку він не здогадувався, де взяли фотографію, хто і як, але потім згадав, що його фотографував військовий репортер, який потім сам теж проінформував Олексія.
Дружина і доньки героя дуже пишаються своїм чоловіком, батьком. Спочатку вони не вірили, що це саме Олексій, а не просто намальоване обличчя, та потім дружина побачила погляд воїна та зрозуміла, що це саме її чоловік.
Україна повинна знати своїх героїв, адже кожен, хто зараз захищає незалежність та волю своєї країни вартий бути не тільки на марках, а і в історії, адже наші хлопці, наші чоловіки ризикують собою заради нас, заради нашої землі.
Матковська Олександра, юнкор