Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

14 листопада 2015 р.

Міжнародний день енергозбереження

11 листопада за ініціативою міжнародної екологічної мережі «Шкільний проект з використання ресурсів та енергії» оголошено Днем енергозбереження. Рішення про заснування цього свята було прийнято в квітні 2008 року на проведеному в Казахстані міжнародному зібранні. А вже 11 листопада 2008 світ відзначив перший День енергозбереження. Це свято отримав статус міжнародного, оскільки взяти участь у проекті побажали близько 20 країн. Україна також входить до цього числа.



Як справжній український народ ми не можемо не помітити, що наша рідна земля багата різноманітними ресурсами, які потрібно постійно поновлювати і, що повністю залежать від енергії. Адже енергія є початком усього живого на Землі, саме від неї залежить наше майбутнє.

Ця коротка інформація дала змогу зрозуміти нам, для чого ж потрібна Всесвітня економія електрики. У нашій рідній ЗОШ №7, як і в інших українських школах, було проведено виховні роботи з приводу збереження електроенергії о 9 годині. Десятикласниці Гончар Діана та Хованець Христина в усіх класах прочитали цікаву інформацію про перевагу люмінесцентних "економних" ламп над лампами розжарювання.

Ще хочу додати, що наша школа зробила вагомий внесок у енергозбереження, адже вона зменшила використання електрики у 3 рази порівняно з минулим роком. Тому не дивуйтесь чому в школі так холодно і вдягайтесь тепліше, адже прогнозують сувору зиму.

Зелінська Анастасія, юнкор