Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

13 грудня 2016 р.

Тиждень права

Протягом 7 днів, тобто з 5 до 10 грудня, проходив тиждень права у Всеукраїнських ти Всесвітніх школах, університетах, ліцеях тощо.
Наша школа не порушувала традиції і також провела ряд заходів та зустрічей у рамках цього тижня.


Так у 9-Б класі проведено  виховну годину «Сторінками Загальної Декларації прав людини “, на якій учні поділилися на групи для вивчення прав різних соціальних груп населення.
У 11 класі проведено годину спілкування «Права людини», під час якої одинадцятикласники разом з учителем правознавства Демчинською М.В. активно обговорювали свої права .

На 10 клас було покладено завдання організувати за допомогою шкільного бібліотекаря Скидан С.А. тематичну виставку «Знай свої права».
У 8-Б класі класним керівником Степаненко О.В. організовано зустріч з інспектором Ювинальної привенції Кам'янець –Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області Струмінським Олександром Володимировичем.

З кожним днем діти дорослішають і розпочинається підлітковий вік. Більшість підлітків роблять багато помилок, намагаючись стати дорослими. Вони цікавляться шкідливими звичками, такими як: паління, наркотики, алкоголь, крадіжки.

 А як вберегти себе від цього?
На це та інші запитання і намагався дати відповіді присутній на зустрічі інспектор.
Учні отримали знання про шкідливість паління для здоров'я , про те, що незалежно від того, чи справжня цигарка, чи електронна, наявність тютюну в ній однакова.

- Що ж насправді ховається під словом “цигарка”? - поцікавився учень.
- Смерть і нещастя, відповів поліцейський.

- А як щодо крадіжок? Вони ж людей не вбивають, це просто—гріх?- поцікавилися учні.
- Ні, крадіжки є дрібні та масштабні . До дрібних злочинів відносять пограбування на суму до 120 гривень, а суми, які вищі, є масштабними злочинами. Але все ж таки будь-яка крадіжка карається заґратовим режимом.

Усі проведені заходи розширили знання учнів про свої права та обов'язки.

Доротюк Вікторія,юнкор