Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

25 січня 2017 р.

«Життя, мов спалах»

Найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Будь-яка війна – це катастрофа. У війні немає переможених і переможців. Вона нехтує найбільшою цінністю на землі – людським життям.
Великий тягар ліг на українські плечі, коли почалась війна . Значна частина населення загинула, захищаючи честь та свободу української держави. Звісно, ми їх пам'ятаємо, зберігаємо у глибині серця, але наша пам'ять не вічна та і людина теж.


Тому, створюються вірші про події на Сході, пишуться книги про загиблих солдат рідними людьми, а може і незнайомими.
У Кам'янці-Подільському - місті, що вражає своєю красою туристів, надихає письменників, теж є свої жалоба та біль, які принесла нещадна війна.

Ми стараємось не забувати загиблих в антитерористичній операції кам’янчан – героїв подільської землі, мужніх воїнів, які поклали своє життя за вільну і незалежну Україну, завдяки яким у нас немає війни…
Тому, в нашій рідній ЗОШ №7 23 січня об 11 годині ранку відбулася визначна подія - презентації книг про кам’янчан, загиблих під час проведення АТО на Сході України у 2014-2015 р.р.
Таких книг було три.

Перша з книг - «Життя, мов спалах», займе гідне місце серед нових видань патріотичної тематики. До книги занесені імена загиблих захисників України, жителів Кам’янця-Подільського, випускників шкіл міста. У в цьому сумному переліку імена –
Стрельчук Павло Володимирович
Гордійчук Микола Миколайович
Чухнов Аркадій Сергійович
Мелимука Сергій Миколайович
Лізвінський Валерій Іванович
Журавленко Андрій Анатолійович
Коношенко Руслан Сергійович
Луньов Олександр Володимирович.

У другій книзі - книзі Аліни Григоришен «Він мав у серці те, що не вмирає» зібрано бібліографічні відомості, спогади фотографії, поетичні твори про українського військового, солдата Михайла Григоришена, котрий загинув під час військових дій у зоні АТО – рідного брата автора книги.
Третя - це книга Юлії Кошель"Це твоя і моя війна", книга-спогад, книга-сповідь про героя АТО, під прізвиськом Гризун. Напевно, не варто навіть казати хто цей хлопець, адже не залишилось жодної людини, яка б не знала Колю Гордійчука. Ця історія переповнена почуттями: радістю, смутком, болем.,Читаючи її, ти радієш разом з Колею та плачеш з рідними. Книга, що не залишить байдужими кожного.

Коли учениці 7 школи: Бакай Катерина, Зелінська Анастасія та Любінецька Ангеліна закінчили презентацію книг, ведучі Мамонов Сергій та Коваль Анна передали слово директору Лаврусевичу Олегу Анатолійовичу, а після його чуттєвої та проникливої промови, солдатам, які були присутні на презентації: Кононов Микола Володимирович, представник громадської організації допомоги інвалідів та учасників АТО «Істина добра», військовослужбовці міського Центру розмінування сержанти Байдуков Юрій Юрійович, Крайнік Олександр Анатолійович, Крайнік Ігор Анатолійович.
Чомусь, наші захисники помітно нервували, але це не завадило їм сказати все що вони хотіли, та зачарувати своєю мужністю всю аудиторію.
На превеликий жаль, ці хвилинки спогаду, поєднання минулого, теперішнього та майбутнього, скінчились. Але несли за собою приємне відчуття у грудях, гордість за певних людей та трошки суму.
Слава героям! Герої не вмирають!
Зелінська Анастасія, юнкор