Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

22 жовтня 2013 р.

“ Живуть героїв імена”


20 жовтня туристсько-краєзнавчий загін ЗОШ №7 , що складався з учнів 8-Б, 7 -В класів, вирушив у похід, присвячений 70 річниці визволення Кам’янця-Подільського  від німецько-фашистських загарбників. Нитка маршруту починається від ЗОШ № 7 м. Камянця-Подільського, проходить через Старе місто, Підзамча, с. Довжок, с. Колибаївку та с. Гаврилівці Кам’янець-Подільського району. Загальна довжина маршруту 18 кілометрів.
Під час походу учні відвідали такі пам'ятники минулого: меморіал воїнам-визволителям у Старому місті; меморіальний комплекс в с. Довжок; меморіальний комплекс в с. Колибаївка; ДОТ поблизу с. Гаврилівці; обеліск на честь льотчиків та меморіальний комплекс с. Гаврилівці.

Юні краєзнавці пішки подолали 8 кілометрів, дорогою вшановуючи пам'ять полеглих під час війни та досліджуючи події часів визволення Кам’янця-Подільського та району від німецько-фашистських загарбників під час Великої Вітчизняної війни.

Зібрані під час підготовки до походу та під час походу матеріали спонукають дослідників до подальшої пошукової роботи в цьому напрямку.                                              

Мосейчук Дмитро, юнкор