Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

10 грудня 2014 р.

День Збройних сил України


Джерельний тихий спів води, 
Безкрайнії степів простори, 
І смерековії ліси, 
Широкі плаї, круті гори! 

Духмяний хліб на рушнику, 
Гостинно розпростерті руки, 
Щасливу матері сльозу, 
І дідуся з веселим внуком! 

За бескиди й дніпровські схили, 
За наш пісенний славний рід,  
За пломінь в косах у калини, 
І за чумацький небозвід!

За нашу рідну Україну, 
Що зберегли за всі віки -
Низький уклін і тричі "СЛАВА!" 
Українські захисники!

Свято, при згадці якого на очах кожного українця з’являються сльози, сльози гідності та честі, і проростають у серці рози з колючими шипами, які уособлюють події, завдяки яким і почало існувати це свято.





 Свято болю і радості, свято миру і водночас війни. Все згадане по-новому запам’ятовуємо, і, на жаль, на сьогоднішній день є реальністю, а не спогадом минулих років, в яких загинули наші родичі, які відстоювали наше з вами світле майбутнє.
На жаль, на сьогоднішній день ми не можемо сказати, що не знаємо, що це таке. Але сподіваємось, що справедливість візьме гору, над вибаганками та нелюдяністю. І вся ситуація, яка склалась навколо нашої рідної неньки-України згодом вирішиться, і ніхто більше з молодих хлопців-солдатів не загине, і не схилить голови перед ворогом. Адже ми є найсильніша нація в світі! Слава Україні!.

І, на жаль, саме для таких ситуацій, які можуть виникнути в будь-яку мить, учнів всіх шкіл, в тому числі і наших навчають уроки захисту Вітчизни. Головною  метою вивчення предмета є розвиток особистості учнівської молоді, формування їх готовності до захисту Батьківщини  та дій в умовах надзвичайних ситуацій.
Програма передбачає вивчення існуючої в країні системи військової підготовки, викладання навчального матеріалу відповідно до Положень, Статутів Збройних Сил України і Бойових статутів Сухопутних військ, з урахуванням переходу національних Збройних Сил, інших військових формувань України на професійну основу (наближення до сучасних світових стандартів). Проводяться тренування, наближені до реальних воєнних дій, до того, що вимагає життя. Адже уроки є своєрідним стартом перед службою в армії, допомагають юнакам відчути себе захисниками родини та рідної землі, вчать бути відповідальними й витривалими.

Саме 6 грудня 2014 року в ЗОШ№10 було проведено захід присвячений Дню Збройних сил України під патронатом Кам’янець-Подільської спілки воїнів – афганців.
В заході брали участь учні 8-11 класів: ЗОШ №7, ЗОШ №10, і НВК №17. У змаганнях наші захисники зійшлися в 7 етапах воєнної підготовки, та вступної частини – шикування взводу , доповідь командира взводу , огляд зовнішнього вигляду учнів, стройове тренування протягом ( 3-5 хвилин).

Взвод «Козаки Поділля» ( ЗОШ №7 ) мав такий склад:
11 клас - Голдибан Ілля (Командир взводу), Гук Віталій, Косогоров Дмитро, Боднарчук Михайло.
10 клас – Сеник Олександр, Дубчак Денис, Янишен Олександр.
Хлопці мужньо пройшли всі випробування і показали себе з найкращого боку, та не підвели надій свого вчителя та головного командира Осадчого Анатолія Миколайовича та звісно свою групу підтримки, яка вболівала за вас не шкодуючи власних голосів і сил.


І у загальному результаті наші парубки отримали диплом за 1 місце в конкурсі «Підтягування», та загальне 2 місце в кінцевому рейтингу.
З чим ми їх щиро вітаємо. Цим варто пишатись, тому бажаємо вам наснаги, успіхів у всьому, та міцного здоров’я. І сподіваємось, що ви не втратите форму, і будете працювати над собою, та своїми знаннями, адже ви і є наше світле, щире, та чисте майбутнє. Ми вами пишаємось!
Ви найкращі!
Назарова Анастасія,юнкор