Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

27 вересня 2013 р.

Перший урок – Шевченківський урок!

Президент Віктор Янукович підтримав ініціативу Міністерства освіти і науки і благодійного фонду «Велика родина» про проведення 2 вересня 2013 року Всеукраїнського телевізійного Шевченківського уроку. Про це говориться в офіційному розпорядженні глави держави.


Міністерству освіти і науки доручили забезпечити підготовку та проведення Всеукраїнського телевізійного Шевченківського уроку в Київському національному університеті ім. Шевченка.

В усіх навчальних закладах міста перші уроки були присвячені життєвому та творчому шляху Великого Кобзаря. Всеукраїнським телевізійним уроком були охоплені майже всі учні. З цієї нагоди в багатьох школах було відкрито інформаційно-книжкові виставки «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». У класах підготовлено інформаційні куточки, присвячені 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

Під час уроку детально розповіли про життя та творчість Тараса Шевченка, прочитали твори та уривки з них. Урок провів український літературознавець, кандидат філологічних наук, заслужений працівник культури України Сергій Анастасійович Гальченко.

Захід проводився з метою сприяння вивченню молодим поколінням творчої спадщини Тараса Шевченка та у зв'язку з відзначенням у 2014 році 200-річного ювілею з дня його народження.

26 вересня у актовій залі школи відбулося врочисте відкриття мовно-літературного конкурсу ім.Т.Г.Шевченка. П'ятикласники вперше ознайомилися з умовами конкурсу і виявили велике бажання взяти у ньому участь. Було продемонстровано презентаційне відео про основні віхи життя Т.Г.Шевченка.

Матковська Олександра, юнкор