Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

30 вересня 2013 р.

Всеукраїнський день бібліотек

Мабуть, немає жодної людини на Землі, яка не зверталась хоча б один раз до джерел знань, тобто до книги. Для того, щоб знайти певну інформацію й зорієнтуватись у потоці надрукованих книжок, ми звертаємось до бібліотекаря.

30 вересня святкуємо Всеукраїнський день бібліотек. Чи є хоча б один учень чи вчитель у школі, який не побував у шкільній бібліотеці?! Мабуть, ні. За її дверима тебе завжди зустріне проникливий погляд і дотепна усмішка шкільного бібліотекаря Скидан Світлани Антонівни.

Народилася Світлана Антонівна 7 квітня 1961 року в Одеській області . Навчалася в школі №15 м.Кам’янці-Подільському і закінчила в 1978 році. Професійну освіту здобула у Київському інституті культури ім. Корнійчука. Стаж  бібліотечної роботи: 33 роки. Працювала бібліотекарем в школі №5 та №4 з 1979 по 1985р; з 1985 по 2001р. працювала в масовій бібліотеці ім. Затонського на посаді провідного бібліографа; з 14 травня 2001р.– завідуюча бібліотекою ЗОШ №7.


Світлана Антонівна заміжня, має двоє дорослих дітей Катерину та Сашка (обоє навчалися у нашій школі) та двох улюблених онучок.

Про початок роботи у школі Світлана Антонівна розповіла:

“Перші дні роботи згадую з хвилюванням. До цього я багато років працювала в масовій бібліотеці міста, з дорослими читачами . Там були окремі обов'язки кожного бібліотекаря, я мала свою конкретну роботу: роботу  з каталогами, картотеками, з великою кількістю газет та журналів, з якої треба було взнати багато нової інформації і влити карточки в довідково - бібліографічний апарат бібліотеки.

А в шкільній бібліотеці великий обсяг роботи, виконання різних функцій і форм роботи. І зовсім інші читачі - діти - шумні, допитливі, енергійні. Також працювати доводиться з двома фондами: художньої літератури та підручників.

Обслуговування читачів також відрізняється : мало часу для обслуговування - перерви короткі, діти не завжди можуть сказати чітко, що вони хочуть.
Імідж бібліотеки залежить від якості обслуговування читачів. У дорослій бібліотеці 1 -2 читачі обслуговуються 10-15 хвилин. А якщо їх 10 - 20 учнів на перерві? За одну тільки перерву у нас буває більше читачів, ніж у іншій за день.”

Ми від усієї душі вітаємо Світлану Антонівну зі святом і бажаємо їй натхнення у роботі та сімейного благополуччя.

Карпяк Оксана, юнкор