Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

1 грудня 2013 р.

За майбутнє без СНІДу

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Він вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно.

Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

Червона стрічка — символ солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД.

Усі ми досить близько стоїмо до такої проблеми як ВІЛ.

10 грудня 2013 у НВК №3 відбувся круглий стіл представників учнівського самоврядування навчальних закладів міста та педагогів-організаторів на тему: «SOS! Інформуємо однолітків про проблеми ВІЛ/СНІДу».

Метою круглого столу були презентація та обговорення участі учнівського самоврядування навчальних закладів у просвітницькій діяльності спрямованій на усвідомлення школярами проблем ВІЛ/СНІДу».

Світлана Вьюнова, вихованка Центру дитячої творчості, голова міського дискусійного клубу, відкриваючи зустріч акцентувала увагу присутніх на актуальність тематики ВІЛ/СНІДу та усвідомлення необхідності толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних однолітків та попередження стигматизації у навчальних закладах.

Інформативними були виступи представників самоврядування ЗОШ №7 та СЗОШ №5, що розповіли про «Школу сприяння здоров’ю» у розрізі тематики ВІЛ/СНІДу та презентували заходи тижня порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми.

Креативним підведенням підсумків круглого столу стала інтерактивна екскурсія «Маршрут безпеки», яку провели педагоги-фасилітатори І.М.Орлянська, О.І.Спасюк, В.М.Довбуш на маршруті було три станції, що інформували або ж допомагали розв’язати ситуації у запобіганні зараження ВІЛ/СНІДом.

Таким чином, цей захід став дуже пізнавальним і не в нам забути про порозуміння з ВІЛ-інфікованими, адже це такі ж люди, як і ми.

Белінська Юлія, спецкор