Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

7 січня 2014 р.

Маланкування одинадцятикласників

Із сивої давнини дійшли до нас звичаї, обряди, традиції, які бережливо передаються з покоління в покоління. Здебільшого вони носять язичницький характер. Наші давні предки, користуючись тими чи іншими ритуалами, обрядами, заклинаннями, засвідчували єднання з природою, закликали добрих духів до розв'язання тих чи інших проблем, або ж навпаки - відганяли злих духів, які нібито наводили "порчу" на худобу, людей, навіть втручалися у сили природні. Одним із таких обрядів є маланкування у новорічну ніч (за старим стилем) з 13 на 14 січня.

Нині в час відродження призабутих традицій, відродження культурної спадщини – Маланка стала своєрідним карнавальним дійством. Цього року наші випускники підготували неочікуваний подарунок, створивши вчительському колективу святковий настрій завдяки цього «карнавального дійства». Декілька 11-класників, переодягнувшись в українські костюми, а також костюм Маланки, Кози, Лікаря, завітали у гості до багатьох вчителів ЗОШ№7. Від такого захоплюючого вечора всі отримали позитивні враження.
Отже, я, як учасник цьогорічного маланкування, раджу вам, любі учні 7 школи, наслідувати цю традицію, вітати вчителів, не забувати й шанувати.
Банах Ольга, юнкор