Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

26 січня 2014 р.

Цікава наука

25 грудня у місті Кам’янець-Подільський пройшов захист наукових робіт (МАН). В конкурсі-захисті брали участь учні 9-11 класів шкіл, гімназії та ліцеїв нашого міста. Всі  учні писали та захищали наукову із того чи іншого предмету, що належить до певної секції. З поміж багатьох учасників, варто було б відзначити Дмитра Кульчицького, учня 11 класу ЗОШ № 7, який писав та захищав наукову на секції «Зоологія і ботаніка». Здобувши перше місце, наукова робота на тему «Біотопічний розподіл та чисельність горобців хатнього та польового у м. Кам'янці-Подільському в зимовий та літній періоди» зацікавила журі дослідами, котрі були проведені в процесі наукової.


Метою даної наукової роботи стало вивчення поширення та чисельності горобців хатнього та польового. Дослідження горобців показали, що чисельність горобців в нашому місті спадає. Дмитро та його науковий консультант поділили дослідження на такі групи:
• Спостереження
• Обробка даних
• Аналіз
Спостереження проводились на території нашого міста, а також деяких сіл, поблизу міста.
Обробляючи дані, Дмитро Кульчицький склав  декілька графіків, на яких можна побачити рівень чисельності в різні періоди та на різних територіях. При аналізі отриманих даних автором було сформульовано висновки та твердження з приводу теми наукової роботи. 
До проведеної наукової роботи Дмитро отримав рецензії від НПП «Подільські товтри», які  в свою чергу також були не байдужими до обраної теми.
Банах Ольга, юнкор