Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

19 жовтня 2015 р.

Зустріч-памʼять до Дня Захисника Вітчизни

День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва з 2015 року. Свято встановлено 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.



У нашій школі з нагоди свята була проведена зустріч-памʼять,  присвячена Дню захисника України, на яку були запрошені й гості військовослужбовці центру розмінування сержант Полюх, сержант Крайнік, сержант Байдуков, Головко Валерій Юрійович("Богун"), Барановський Олександр, Генадій Яцюк("Явір"), Павло Білоус(Кабул).

 Для них звучали чудові слова привітань та вдячності від дітей, також учні вручили військовим зроблені власноруч обереги ляльки-мотанки, також духовний наставник школи Отець Антоній після зустрічі і від себе вручив героям обереги. 

Напередодні свята у школі була проведена благодійна акція, спрямована на допомогу воїнам в АТО, було зібрано 3070 грн., на зібрані кошти були придбані та передані воїнам медикаменти та каремати .



На цій виховній годині ми вшанували всіх загиблих захисників України хвилиною мовчання, на жаль, серед них є і випускники нашої школи Чухнов Аркадій та Гордійчук Микола, з нами їх пам`ять вшановували батько Миколи Гордійчука – Микола  Васильович, мама - Людмила Андріївна та брат Максим.

Ми пам`ятатимемо наших героїв, вони завжди в наших серцях...
Ця виховна година була дуже хвилюючою для усіх, як для учнів так і для вчителів та запрошених гостей, адже цьогоріч ми вперше відзначаємо це свято вітаючи справжніх героїв та захисників України.
14 жовтня – свято, що має стати важливим для кожного громадянина нашої держави, воно має символізувати нерозривний зв`язок усіх поколінь захисників України.
Шидловська Іванна, юнкор