Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

31 жовтня 2015 р.

Відзначення річниці з дня визволення України від німецько-фашистських загарбників

28 жовтня вся Україна святкувала річницю визволення нашої Батьківщини від німецько-фашистських загарбників. Цей день став приводом для всіх українців згадати та вшанувати героїв,які прогнали ворога за межі нашої країни,прогнали ціною великих втрат та поранень, ціною пережитого горя і сліз.  І після пʼятирічного пекла, в якому виживала Україна в періоді з 1941-1945 рр., люди, котрі загинули задля нашої незалежності заслуговують на вічну пам'ять та на безмежну повагу.
Молодь України пам'ятає героїв,тому 28 жовтня школярі з усіх шкіл нашої держави з квітами в руках рушили до пам'ятників і монументів,щоб вшанувати погиблих у війні людей хвилиною мовчання,послухати про їхні подвиги та покласти квіти до підніжжя скульптури.
Діти Камʼянця-Подільського не стали виключенням. Зокрема, школярі сьомої загальноосвітньої школи в цей пам'ятний день вирушили до пам'ятника загиблим солдатам. Окрім вшанування хвилиною мовчання, діти і вчителі послухали про події 28 жовтня 1944 року з уст самого військовослужбовця. Він, як ніхто інший, зміг передати словами усю трагічність та атмосферність тогочасних подій в Україні, адже на обличчі кожної з присутніх тоді людей можна було б побачити сум та скорботу.
На мою думку, подібні свята та події категорично не можна забувати та пропускати повз увагу кожному з українців,адже почасти на цьому й тримається наша культура, людяність. З року в рік, з покоління в покоління нам потрібно передавати ці знання нашим нащадкам, щоби українські герої ніколи не були забутими.

Мосійчук Дмитро, юнкор