Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

2 жовтня 2015 р.

Культурній спадщині – нове життя

     Проголосивши європейський вибір, наша держава у партнерстві із різноманітними європейськими структурами в усіх напрямках своєї діяльності бере участь у світових інтеграційних процесах.

         Активну участь у цьому беруть школярі – завтрашнє майбутнє України. Протягом кількох років у загальноосвітніх навчальних закладах міста працюють Шкільні Європейські клуби ШЕК, які об’єднуються в міську асоціацію ШЕК «Віче успіху»(опікун ). У вересні 2015 року членами ШЕК проведено у закладах місячник Днів Європейської спадщини.

В ході місячника у ЗОШ№7 було проведено ряд заходів. 15 вересня відбулася виставка книжкової тематичної полиці «Європа, спільна спадщина». 
Протягом 14.09-30.09 були проведені виховні години у класах «Наша Євроспадщина». 24.09 наші учні взяли участь у футквесті «Рідне місто єднає друзів» під керівництвом Гудими Н.М. Культурно-мистецьке свято «Чарівні звуки музики відомих європейських композиторів» для учнів 6-8 класів під керівництвом Фурси Л.М. Виставка стіннівок «Europen Heritage Days», у якій взяли участь учні 5-9 класів.

Участь у виставці стіннівок взяли такі учні та класні колективи: Сіркізюк Ангеліна, 6-Б; Чинник Дмитро, 9-В; Дусяк Наталія, 6-Б; Сушарник Микола, 7-А; Кузь Дарія, 6-Б; Шимкова Анна, 6-Б; Оріх Юлія, 9-Б; Решовська Богдана, 6-Б; 5-А; 5-Б; 6-А; 6-В; 7-Б; 7-В; 8-А; 9-А класи. Найактивнішими виявилися учні 6-Б класу. Змістовні, ілюстративні роботи учасників розповіли про відомі і маловідомі памʼятки міста та Європи.

         29 вересня у ЗОШ №7 було проведено чергове засідання МАШЕК «Віче успіху», на якому представники ШЕК НВК № 3, 6, 7, 17  поділились досвідом проведення місячника Днів Євроспадщини у своїх навчальних закладах. Цікавими були такі заходи як культурно-мистецькі свята «Музика відомих європейських композиторів», «Мистецькі шедеври Європи», інформаційні години «Наша Євроспадщина», «Мандруємо Європою», вікторина «Відома і невідома Європа»,  виставки стіннівок та книжкових тематичних полиць, конференція для батьків «Національна та європейська спадщина та роль сім’ї, родини в морально-духовному вихованні дітей». Учні загальноосвітніх навчальних закладів міста 21-23 вересня брали участь у загальноміській акції День Миру, а 24 вересня - у міському футквесті «Рідне місто єднає друзів».

         Усі учасники заходів ще раз підкреслили для себе значущість проведеної роботи. Переконались, що взаємодопомога, взаємопідтримка, конструктивне спілкування – це одні з принципів існування ЄС, а культурне насліддя Європи і України - таке багате і багатобарвне, багатонаціональне. Воно відіграє важливу роль у налагодженні міжнародного культурного діалогу.

Зелінська Анастасія, юнкор