Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

13 листопада 2013 р.

Інклюзивне навчання – частина життя школи

5 листопада міський голова Михайло Сімашкевич разом із заступником начальника міського правління освіти і науки Сергієм Мельником завітали до загальноосвітньої школи №7,  яка вже декілька років є учасником міської інноваційної програми «Інклюзивне навчання і виховання дітей, що потребують корекції психофізичного розвитку, в умовах загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладах міста Кам’янця-Подільського на 2010-2013 роки» і де ще з 2008 р. успішно впроваджується метод інклюзивної освіти.

В Кам’янці-Подільському 121 дитина потребує інклюзивної освіти, з них 21 школяр навчається в цій ЗОШ. Для дітей з особливими освітніми потребами тут обладнано клас для навчання, масажний кабінет, сенсорну і тренажерну кімнати. Досвідчені педагоги допомагають учням не тільки опановувати знання, але й адаптовуватись у соціальному просторі.

- Практика залучення дітей з особливими потребами до навчання у звичайних школах дозволяє соціалізувати дітей-інвалідів, а також виховувати гуманність у здорових однолітків. Тому ми й надалі сприятимемо розвитку інклюзивної освіти в місті, - наголосив міський голова і перепитав у директора школи Олега Лаврусевича, яку проблему могла би вирішити міська влада.

Олег Анатолійович зазначив, що діткам вкрай не вистачає спеціальних настільних ламп.

11 листопада з підтримкою інклюзивної освіти до нас знову завітали гості: народний депутат України Володимир Володимирович Мельниченко, міський голова Михайло Євстафійович Сімашкевич та начальник управління освіти і науки Світлана Володимирівна Старченко. Під час візиту були вручені подарунки: настільні лампи на акумуляторах для дітей з вадами зору , акустична система для оснащення сенсорної кімнати та DVD-програвач. Також мер та народний депутат пообіцяли дітям подарувати особистий ноутбук тому, хто найкраще закінчить навчальний рік. Отож, вперед!

Мосійчук Дмитро,юнкор