Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

13 листопада 2013 р.

Адміністративна відповідальність осіб за куріння

Про це сказано в законопроекті №6457 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів в частині заборони вживання тютюнових виробів", зареєстрованому в Раді 1 червня.

Зокрема, пропонується доповнити Кодекс про адміністративні порушення статтею "Куріння тютюнових виробів неповнолітніми", яка б припускала отримання особою, що не досягла 18 років, за куріння тютюнових виробів попередження або ж накладення штрафу від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 170 гривень).
При повторному ж аналогічному порушенні, за яке неповнолітній уже отримував адміністративне стягнення, передбачається штраф від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 гривень).

Крім того, цим законопроектом пропонується розширити перелік заборонених місць для куріння, зокрема документ зараховує до таких заборонених місць зони спільного користування житлових багатоповерхових будинків, відкриті майданчики закладів громадського харчування, місця дитячого відпочинку-ігротеки, комп'ютерні клуби, кінотеатри й прилеглі до них території, зупинки громадського транспорту, включаючи 30-метрову зону поруч із ними.

У закладах розважального типу (враховуючи нічні клуби й дискотеки) передбачається передбачити тільки 10% площі для потреби курців, тобто своєрідну закриту кімнату для куріння.

Кульчицький Дмитро, юнкор