Кам'янець-Подільська ЗОШ №7. На платформі Blogger.

15 грудня 2015 р.

Тиждень права

Протягом 7 днів, тобто з 7 до 13 грудня, проходив тиждень права у Всеукраїнських ти Всесвітніх школах, університетах, ліцеях тощо. Ця подія пов’язана зі святкуванням 70 річниці заснування ООН (Організації Об’єднаних Націй). Щоб дещо «освіжити» наші знання про ООН, я поясню та розтлумачу значення даної міжнародної організації.


Організація Об’єднаних Націй (ООН) — світова міжнародна організація, що заснована 24 жовтня 1945 на конференції у Сан-Франциско на підставі Хартії Об'єднаних Націй. Декларованою метою діяльності організації є підтримання і зміцнення миру і міжнародної безпеки та розвиток співробітництва між державами світу.

З приводу святкування цієї визначної події для кожного громадянина міжнародних держав було проведено турніри , де змагались школи, завданням яких було дати найбільшу кількість вірних відповідей на запитання з правознавства.

Наша школа також брала участь у даних турнірах у 12 школі та в Податковому коледжі. У Податковому коледжі участь брали 15 школа -10 клас, 1 курс податківців та наш 9-Б клас. 3 команди мали назви: «Феміда», «Податківці», та «Освітяни». Наша команда «Освітяни» мала такий девіз : «На ниві правових знань немає краще освітян». У коледжі ми були вперше, тому нас супроводжувало легке хвилювання та зацікавлення у турнірі. У нашу команду входили : Тарчевська Вікторія, Бандура Владислав, Зелінська Анастасія, Шидловська Іванна, Горпенчук Анастасія та Юрок Анастасія. Капітаном команди була Шидловська Іванка.
Вона як справжній капітан намагалася підтримати свою команду та здобути перемогу. Скажу чесно, спочатку ми не могли зрозуміти весь сенс правил в 1 турі, тому ми набрали 56 балів, «Феміда»-72 бали, а «Податківці»-23 бали. Так як ми посіли 2 місце, то продовжили свою боротьбу в 2 турнірі. Ох, було дуже жарко і весело, ми всіма своїми силами намагались здобути перемогу та обійти «Феміду», але нам не вдалось, ми набрали 53 бали, а команда-суперник – 54 бали. Після змагань усі команди дружно сфотографувались, та нам провели коротку екскурсію у Податковому коледжі. Радісні та щасливі з грамотою в руках ми поїхали додому, тому що ми знали, що наступного разу ми точно здобудемо перемогу, бо знатимемо правила конкурсу та вже не будемо новенькими.

Зелінська Анастасія, юнкор